Micutul Cristian – Stefan
Micuțul Cristian-Ștefan, fiul părintelui Cristian-Maftei Țermure, încreștinat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei
Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a răspuns prezent dorinței familiei părintelui Cristian-Maftei Țermure, preot paroh la Biserica Ortodoxă de la Molișet, filia Șendroaia, de a-l încreștina pe cel de-al doilea copil, micuțul Cristian-Ștefan.
Slujba de botez a avut loc la Biserica din Șendroaia, unde în urmă cu 3 luni, mai exact în Duminica a 9-a după Rusalii (9 august 2020) Înaltpreasfintitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit a oficiat slujba se târnosire a acestei Biserici, cu hramul „Duminica tuturor sfinților”, în care slujește cu dragoste de Dumnezeu părintele, începând cu data de 1 ianuarie 2017, dată la care biserica din Șendroaia a devenit filie a Parohiei Molișet.
La Taina Sfântului Botez la invitația familiei au mai participat și părintele protopop Doru Zinveliu, părintele călugăr Siluan și maica stareță Veronica Stavrofora de la Mânăstirea din Dobric, părintele Simion Buta, preot paroh la Biserica din Spermezeu, parintele Ștefan Crișan, preot paroh la Biserica din Căianu Mare, părintele Simion Sigartău (fost preot paroh la Biserica din Târlișua, astăzi fiind pensionar) și părintele Olimpiu Vidican, preot paroh la Biserica din Nimigea de Sus.
În cuvântul său de învățătură, pentru a ilustra importanța Botezului și a legăturii acestei Taine cu renașterea spirituală întru Hristos, Înaltpreasfințitul Părinte amintește de cuvintele Sfântului Apostol Pavel din Epistola către Galateni III, 27 care subliniază un adevăr: „Căci, câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi îmbrăcat.”
„Pentru noi, pentru toți este o zi importantă, dar în mod deosebit pentru Cristian-Ștefan care s-a botezat în Hristos, s-a îmbrăcat în Hristos, este o făptură nouă, încă un cetățean al împărăției lui Dumnezeu”, accentuează Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.
În continuare, cu ajutorul unor argumente scripturistice, demonstrează că această taină, Taina Botezului, este bine să fie făcută când copilul este încă mititel, deoarece botezul a înlocuit Tăierea împrejur din Vechiul Testament, care se făcea la 8 zile, după cum citim în Cartea Facerii, cap. 17.
În finalul discursului, Înaltpreasfințitul Părinte îi îndeamnă pe toți să se roage lui Dumnezeu să-l crească mare și voinic pentru a se putea bucura de el părinții lui, părintele și d-na preoteasă, de ce nu nașii, bunicii și toți ai parohiei. De asemenea, Înaltpreasfințitul sugerează că în lumea acesta cu multe probleme, necazuri și greutăți mai este și câte o bucurie, precum cea la care am participat cu acest prilej, și că viața merge înainte.
Părintele Cristian Țermure aduce mulțumiri, în primul rând lui Dumnezeu pentru această mare binecuvântare, pe urmă Înaltpreasfințitului, care, deși are un program foarte încărcat și-a făcut timp pentru a fi prezent la acest eveniment important din viața familiei și pe urmă le mulțumește tuturor celor prezenți dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.